Новоизбраното 49-о Народно събрание се събира на първо заседание днес от 10.00

...
Новоизбраното 49-о Народно събрание се събира на първо заседание днес от 10.00
Коментари Харесай

Вежди Рашидов ще открие първото заседание на 49-ото Народно събрание

Новоизбраното 49-о Народно заседание се събира на първо заседание през днешния ден от 10.00 часа. Събранието се привиква с декрет № 48 от 10 април 2023 година на президента на Република България Румен Радев на съображение член 75 от Конституцията на Република България. Документът е обнародван на 11 април 2023 година в брой 34 на " Държавен вестник ", оповестяват от пресцентъра на Народното събрание.

Съгласно член 76 от Конституцията на Република България първото съвещание на Народното събрание ще бъде намерено от най-възрастния присъстващ депутат. В 49-ото Народно заседание това е Вежди Рашидов, който бе доайен и в предходния парламент, а след няколкодневно буксуване по избора на постоянен ръководител, по предложение на Българска социалистическа партия се стигна до компромисния вид най-възрастният народен представител да поеме този пост. Така Рашидов стана и постоянен ръководител на 48-ото Народно заседание. 

По предписание първата политическа мощ номинира собствен претендент за ръководител на Народното събрание. ГЕРБ-СДС ще повдигнат още веднъж Росен Желязков за поста, а за негов заместител отново ще бъде посочена Росица Кирова, стана ясно в това време след извършено през днешния ден следобяд първо съвещание на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Лидерът на парията Бойко Борисов съобщи, че Десислава Атанасова остава началник на парламентарната група и защото този път той също ще седне на депутатска банка се пошегува, че тя от дълго време желала да му бъде шефка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР